dc.contributor.advisor |
Sedlařík, Vladimír
|
|
dc.contributor.author |
Urbánková, Miroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T02:10:39Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T02:10:39Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13642
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pojednává o bariérových vlastnostech obalů používaných pro potravi-nářské aplikace. Hlavní důraz je kladen na transportní jevy v obalech jako je propustnost pro plyny a vodní páru nebo migrace do potravin, které mají významný vliv na kvalitu a životnost baleného produktu. Dále je zde věnována pozornost vlastnostem a zpracování polymerních obalových materiálů, které se pro balení potravin používají nejvíce. Experimentální část této práce se zabývá porovnáním bariérových vlastností několika druhů plastových fólií. |
cs |
dc.format |
57 s. |
cs |
dc.format.extent |
1297326 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
balení potravin
|
cs |
dc.subject |
bariérové vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
migrace
|
cs |
dc.subject |
obalové materiály
|
cs |
dc.subject |
polymery
|
cs |
dc.subject |
plasty
|
cs |
dc.subject |
food packaging
|
en |
dc.subject |
barrier properties
|
en |
dc.subject |
migration
|
en |
dc.subject |
packaging materials
|
en |
dc.subject |
polymers
|
en |
dc.subject |
plastics
|
en |
dc.title |
Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace |
cs |
dc.title.alternative |
Principles of barrier properties of polymer packaging for food applications |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kuřitka, Ivo |
|
dc.date.accepted |
2010-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor work deals with the barrier properties of packaging used for food applications. The main emphasis is put on transport phenomenon occuring in packaging materials such as permeability to gases and water vapor, or migration of various compounds into the food, that have a significant impact on the quality and durability of the packaged product. Further-more, high attention is paid to characteristics and processing of polymers used for food packaging production. The experimental part of this work is dedicated to gas permeability (air) comparison among various plastics films. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14841
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|