Charakteristika vín podle oblastí
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Rieglová, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Vlachová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T23:44:43Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T23:44:43Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13357
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá rozdělením vinařských oblastí v České republice. Jsou popsány jednotlivé oblasti a podoblasti, a přiřazeny druhy vína, které je nejvýhodnější v dané oblasti pěstovat. Je popsáno třídění vín, které vychází z vlastností vypěstovaných hroznů v dané oblasti a moštu z nich získaného. Dále stručně pojednává o nejznámějších zahraničních oblastech. |
cs |
dc.format |
44 s. |
cs |
dc.format.extent |
2087787 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vinařská oblast
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
francouzské víno
|
cs |
dc.subject |
historie vinařství
|
cs |
dc.subject |
viticultural region
|
en |
dc.subject |
grapes
|
en |
dc.subject |
french wine
|
en |
dc.subject |
history of vineculture
|
en |
dc.title |
Charakteristika vín podle oblastí |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristics of wines by region |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rumíšková, Marie |
|
dc.date.accepted |
2010-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor Thesis deals with division of wine regions in the Czech Republic. It describes individual regions and sub-regions and defines which wine varieties are the most suitable for every particular area. The thesis also depicts classification of wine based on characteristics of grapes grown in each area and of juice made thereof. Finally the most wellknown foreign viticultural areas are mentioned. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15209
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account