Antioxidační sloučeniny řas

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační sloučeniny řas

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Fojtíková, Hana
dc.date.accessioned 2010-07-19T23:09:53Z
dc.date.available 2010-07-19T23:09:53Z
dc.date.issued 2010-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13294
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je charakterizace volných radikálů, významných antioxidačních sloučenin a systematika řas. Největší pozornost je věnována popisu antioxidačních sloučenin vyskytujících se u řas a jejich mechanizmus antioxidačního působení. V další části jsou popsány zástupci řas s významným obsahem antioxidačních látek a jejich prospěšné účinky při konzumaci na lidský organizmus. V poslední části jsou uvedeny metody stanovení antioxidační aktivity. cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 2147744 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject volné radikály cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject karotenoidy cs
dc.subject tetrapyrroly cs
dc.subject vitaminy cs
dc.subject fykokoloidy cs
dc.subject metody stanovení cs
dc.subject free radicals en
dc.subject antioxidants en
dc.subject polyphenols en
dc.subject carotenoids en
dc.subject tetrapyrrols en
dc.subject vitamins en
dc.subject phycocolloids en
dc.subject methods of assesment en
dc.title Antioxidační sloučeniny řas cs
dc.title.alternative Antioxidant compounds of algae en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2010-06-08
dc.description.abstract-translated The characterisation of free radicals, important antioxidant compounds and systematization of algae is the aim of this bachelor thesis. It is foccused mainly on the description of antioxidant compound occured in algae and their chemical mechanism. There are listed representatives of algae containing significant amount of antioxidants and there are shown their beneficial effects on human body in next part of the work. In the last part shows methods of antioxidant activity assesment. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15046
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
fojtíková_2010_bp.pdf 2.048Mb PDF View/Open
fojtíková_2010_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
fojtíková_2010_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account