Antioxidační sloučeniny řas
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Fojtíková, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T23:09:53Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T23:09:53Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13294
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je charakterizace volných radikálů, významných antioxidačních sloučenin a systematika řas. Největší pozornost je věnována popisu antioxidačních sloučenin vyskytujících se u řas a jejich mechanizmus antioxidačního působení. V další části jsou popsány zástupci řas s významným obsahem antioxidačních látek a jejich prospěšné účinky při konzumaci na lidský organizmus. V poslední části jsou uvedeny metody stanovení antioxidační aktivity. |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
2147744 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
volné radikály
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
karotenoidy
|
cs |
dc.subject |
tetrapyrroly
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
fykokoloidy
|
cs |
dc.subject |
metody stanovení
|
cs |
dc.subject |
free radicals
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
carotenoids
|
en |
dc.subject |
tetrapyrrols
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
phycocolloids
|
en |
dc.subject |
methods of assesment
|
en |
dc.title |
Antioxidační sloučeniny řas |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidant compounds of algae |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2010-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The characterisation of free radicals, important antioxidant compounds and systematization of algae is the aim of this bachelor thesis. It is foccused mainly on the description of antioxidant compound occured in algae and their chemical mechanism. There are listed representatives of algae containing significant amount of antioxidants and there are shown their beneficial effects on human body in next part of the work. In the last part shows methods of antioxidant activity assesment. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15046
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account