dc.contributor.advisor |
Jandásek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Losová, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T17:02:52Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T17:02:52Z |
|
dc.date.issued |
2010-06-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12927
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá využitím vybraných (škroby, soja, hydrokoloidy) vodovazných aditiv v masném průmyslu. U těchto vybraných aditiv jsou rozebrány legislativní požadavky na jejich povolení při výrobě potravin, omezení v určitých aplikacích nebo jejich nejvýše povolené množství v konečných produktech. U jednotlivých aditiviv jsou pak popsány jejich chemické vlastnosti a možnosti jejich použití při výrobě masných výrobků. Součástí práce jsou i fotografie vybraných masných výrobků. |
cs |
dc.format |
33 s., 5 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
25376182 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
nativní škroby
|
cs |
dc.subject |
modifikované škroby
|
cs |
dc.subject |
sojový koncentrát
|
cs |
dc.subject |
sojový izolát
|
cs |
dc.subject |
sojová mouka
|
cs |
dc.subject |
karagenany
|
cs |
dc.subject |
xanthan
|
cs |
dc.subject |
guarová guma
|
cs |
dc.subject |
native starches
|
en |
dc.subject |
modified starches
|
en |
dc.subject |
soy concentrate
|
en |
dc.subject |
soy isolate
|
en |
dc.subject |
soy flour
|
en |
dc.subject |
carrageenan
|
en |
dc.subject |
xanthan gum
|
en |
dc.subject |
guar gum
|
en |
dc.title |
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického |
cs |
dc.title.alternative |
Use bind water additives (starch, soya, hydrocolloids) in the manufacture of meat products from the perspective of the legislative, chemical and technological |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2010-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deals with the use of selected (starch, soy, hydrocolloids) vodovazných additives in the meat industry. For these selected additives are discussed legislative requirements for their license in the manufacture of food restrictions in certain applications or the maximum allowable amount in the final products. For each aditiviv are then described their properties and their potential use in the manufacture of meat products. Part of this work are photographs of selected meat products. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15785
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|