Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického

Show simple item record

dc.contributor.advisor Jandásek, Josef
dc.contributor.author Losová, Marcela
dc.date.accessioned 2010-07-19T17:02:52Z
dc.date.available 2010-07-19T17:02:52Z
dc.date.issued 2010-06-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12927
dc.description.abstract Tato práce se zabývá využitím vybraných (škroby, soja, hydrokoloidy) vodovazných aditiv v masném průmyslu. U těchto vybraných aditiv jsou rozebrány legislativní požadavky na jejich povolení při výrobě potravin, omezení v určitých aplikacích nebo jejich nejvýše povolené množství v konečných produktech. U jednotlivých aditiviv jsou pak popsány jejich chemické vlastnosti a možnosti jejich použití při výrobě masných výrobků. Součástí práce jsou i fotografie vybraných masných výrobků. cs
dc.format 33 s., 5 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 25376182 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject nativní škroby cs
dc.subject modifikované škroby cs
dc.subject sojový koncentrát cs
dc.subject sojový izolát cs
dc.subject sojová mouka cs
dc.subject karagenany cs
dc.subject xanthan cs
dc.subject guarová guma cs
dc.subject native starches en
dc.subject modified starches en
dc.subject soy concentrate en
dc.subject soy isolate en
dc.subject soy flour en
dc.subject carrageenan en
dc.subject xanthan gum en
dc.subject guar gum en
dc.title Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického cs
dc.title.alternative Use bind water additives (starch, soya, hydrocolloids) in the manufacture of meat products from the perspective of the legislative, chemical and technological en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2010-06-09
dc.description.abstract-translated This work deals with the use of selected (starch, soy, hydrocolloids) vodovazných additives in the meat industry. For these selected additives are discussed legislative requirements for their license in the manufacture of food restrictions in certain applications or the maximum allowable amount in the final products. For each aditiviv are then described their properties and their potential use in the manufacture of meat products. Part of this work are photographs of selected meat products. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15785
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
losová_2010_bp.pdf 24.20Mb PDF View/Open
losová_2010_vp.pdf 51.92Kb PDF View/Open
losová_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account