dc.contributor.advisor |
Mrázek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Pohořelský, Jaroslav
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T16:25:01Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T16:25:01Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12862
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na téma průmyslového zpracování slepičích vajec před prodejem a hygienické zásady pro použití těchto vajec v provozech společného stavování. Dále práce poukazuje na fyzikální vlastnosti vajec využívané v gastronomii, jejich složení a obhajuje vejce, jako zdravou potravinu. Je zde i zmíněno, co ovlivňuje kvalitu vejce a jaká je jeho mikrobiologie. Práce také seznámí s různými druhy vajec. |
cs |
dc.format |
65 s. |
cs |
dc.format.extent |
1680227 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vejce
|
cs |
dc.subject |
bílek
|
cs |
dc.subject |
žloutek
|
cs |
dc.subject |
průmyslové zpracování
|
cs |
dc.subject |
vlastnosti vajec
|
cs |
dc.subject |
Egg
|
en |
dc.subject |
white egg
|
en |
dc.subject |
yolk
|
en |
dc.subject |
industrial processing
|
en |
dc.subject |
characteristics of eggs
|
en |
dc.title |
Příprava vajec pro jejich použití v gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
Preparation of eggs and their using in gastronomy |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bastlová, Zita |
|
dc.date.accepted |
2010-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis focuses on industrial process hen eggs before the sale and hygienic principles for the use of eggs in the joint operations melted. Furthermore, the study points to the physical properties of eggs used in gastronomy, their composition and defends the eggs as healthy food. There is also mention of what affects the quality of eggs and what is its microbiology. Work was also familiar with various types of eggs. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
16990
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-04 |
|
utb.result.grade |
C |
|