Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Turečková, Hana
dc.date.accessioned 2010-07-19T08:42:13Z
dc.date.available 2010-07-19T08:42:13Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12339
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku riboflavinu (vitaminu B2), jeho zdroje, vlastnosti, ztráty během zpracování potravin, možnosti stanovení riboflavinu (chromatografické metody, především HPLC) a popis pohanky, prosa a jáhel, jejich složení a využití. Praktická část se zabývá stanovením obsahu riboflavinu v pohankových a prosných produktech (např. mouka, vločky, jáhly) technikou HPLC/UV-DAD. cs
dc.format 95 s., 25 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 2406370 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pohanka cs
dc.subject proso cs
dc.subject vitamin B2 cs
dc.subject riboflavin cs
dc.subject obsah cs
dc.subject HPLC/UV-DAD cs
dc.subject buckwheat en
dc.subject millet en
dc.subject vitamin B2 en
dc.subject riboflavin en
dc.subject content en
dc.subject HPLC/UV-DAD en
dc.title Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa cs
dc.title.alternative Vitamin B2 determination in buckwheat and millet products en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the characterization of riboflavin (vitamin B2), its sources, properties and losses after processing, possibilities of riboflavin determination (chromatographic methods, especially HPLC) and the description of buckwheat and millet, their composition and utilization. The practical part deals with the determination of riboflavin content of buckwheat and millet products (e.g. flour, flakes, millet) by HPLC/UV-DAD. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14696
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
turečková_2010_dp.pdf 2.294Mb PDF View/Open
turečková_2010_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open
turečková_2010_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account