Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa |
Autor: |
Turečková, Hana
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku riboflavinu (vitaminu B2), jeho zdroje, vlastnosti, ztráty během zpracování potravin, možnosti stanovení riboflavinu (chromatografické metody, především HPLC) a popis pohanky, prosa a jáhel, jejich složení a využití. Praktická část se zabývá stanovením obsahu riboflavinu v pohankových a prosných produktech (např. mouka, vločky, jáhly) technikou HPLC/UV-DAD. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12339
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14696
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet