dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Zdráhal, Jindřich
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T07:16:28Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T07:16:28Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12188
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na výživu sportovců v období intenzivního tréninku. Posuzuje vhodnost použití potravinového doplňku ve výživě sportovce. Porovnává jednotlivé složky potravi-nového doplňku winner uváděné výrobcem se skutečně zjištěnými hodnotami po jednom roce skladování. Z uvedených výsledků vyplývá, průměrná vlhkost potravního doplňku winner 5,69 %, obsah bílkovin 13,83 %, tuku 3,46 %, vlákniny 0,22 % a popela 3,16 %. Aminokyseliny valin, tyrosin, tryptofan, treonin, serin, prolin, fenylalanin, metionin, lysin, leucin, isoleucin, histidin, glycin, glutamová kyselina, cystein, asparagová kyselina, arginin a alanin byly stanoveny na analyzátoru aminokyselin a porovnány s etiketou výrobku. |
cs |
dc.format |
59 s. |
cs |
dc.format.extent |
1308352 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa sportovců
|
cs |
dc.subject |
potravinový doplněk
|
cs |
dc.subject |
bílkovinný koncentrát
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
energie
|
cs |
dc.subject |
sportsmens nutrition
|
en |
dc.subject |
food suplement
|
en |
dc.subject |
protein concentrate
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
vitami-nes
|
en |
dc.subject |
fiber
|
en |
dc.subject |
energi
|
en |
dc.title |
Výživa sportovců v období vrcholové přípravy |
cs |
dc.title.alternative |
Sportsmens nutrition in period of the top performance preparation |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2010-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This dissertation is aimed on sportmens nutrition in period of the top performance prepa-ration. Assess the appropriateness of using food suplement in sportsmen nutrition. Com-pares the different components specified by the manufacturer of food suplement winner with actually analyzed values after one year storage. The results show, that avarge humidity of food suplement winner was 5,69 %, protein content was 13,83 %, fat kontent was 3,46 %, fiber kontent was 0,22 % and ashes kontent was 3,16 %. Amino acids alanine, proline, cysteine was less in product than manufacturer presented at product label. Content of amino acids valine, tyrosine, tryptophan, threonine, serine, phenylalanine, methionine, lysine, leucine, isoleucine, histidine, glycine, glutamic acid, aspartic acid and arginine was higher in product winner. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15044
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|