Výživa sportovců v období vrcholové přípravy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výživa sportovců v období vrcholové přípravy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výživa sportovců v období vrcholové přípravy
Autor: Zdráhal, Jindřich
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Práce je zaměřena na výživu sportovců v období intenzivního tréninku. Posuzuje vhodnost použití potravinového doplňku ve výživě sportovce. Porovnává jednotlivé složky potravi-nového doplňku winner uváděné výrobcem se skutečně zjištěnými hodnotami po jednom roce skladování. Z uvedených výsledků vyplývá, průměrná vlhkost potravního doplňku winner 5,69 %, obsah bílkovin 13,83 %, tuku 3,46 %, vlákniny 0,22 % a popela 3,16 %. Aminokyseliny valin, tyrosin, tryptofan, treonin, serin, prolin, fenylalanin, metionin, lysin, leucin, isoleucin, histidin, glycin, glutamová kyselina, cystein, asparagová kyselina, arginin a alanin byly stanoveny na analyzátoru aminokyselin a porovnány s etiketou výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12188
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 15044


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zdráhal_2010_dp.pdf 1.247Mb PDF Zobrazit/otevřít
zdráhal_2010_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zdráhal_2010_op.doc 50Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet