Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Stratilová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-19T00:18:40Z
dc.date.available 2010-07-19T00:18:40Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11716
dc.description.abstract V diplomové práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry masa hlemýždě zahradního /Helix Pomatia/ a to ze zemí Česká republika, Polsko, Maďarsko a Litva. U vzorků hlemýžďů z výše uvedených zemí byl analyzován obsah tuku, vody, dusíkatých látek, aminokyselin, pigment, dále bylo zjišťováno pH a vaznost masa. Vzorky hlemýžďů byly podrobeny senzorické analýze. Hodnoceny byly deskriptory: pružnost, tvrdost, žvýkatelnost, gumovitost, šťavnatost, barva a vzhled. cs
dc.format 79 s., 6 s. tab.příloh. cs
dc.format.extent 2433032 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hlemýžď zahradní /Helix Pomatia/ cs
dc.subject tuk cs
dc.subject pH cs
dc.subject dusíkaté látky cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject pigment cs
dc.subject vaznost cs
dc.subject obsah vody cs
dc.subject pružnost cs
dc.subject tvrdost cs
dc.subject žvýkatelnost cs
dc.subject gumovitost cs
dc.subject šťavnatost cs
dc.subject barva cs
dc.subject vzhled cs
dc.subject Snail garden /Helix pomatia/ en
dc.subject fat en
dc.subject pH en
dc.subject proteins en
dc.subject animo acid en
dc.subject pigment en
dc.subject water-holding capacity en
dc.subject water content en
dc.subject elasticity en
dc.subject hardness en
dc.subject chewing en
dc.subject gumminess en
dc.subject juiciness en
dc.subject colour en
dc.subject meat appearance en
dc.title Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia cs
dc.title.alternative Nutritive parameters assessment of grape helix meat (Helix pomatia) en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated The master thesis was based on nutritional and sensory characteristics of garden snail meat /Helix pomatia/ from nature of these countries - Czech Republic, Poland, Hungary and Lithuania. In the samples of snails meat were analyzed content of fat, water, proteins, amino acid, pigment and pH, water-holding kapacity as well. Meat samples of snails were evaluated by sensory analysis, with these descriptors: flexibility, hardness, chewing, gumminess, juiciness, colour and meat appearance. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14582
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
stratilová_2010_dp.pdf 2.320Mb PDF View/Open
stratilová_2010_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open
stratilová_2010_op.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account