Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia |
Autor: |
Stratilová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Gál, Robert
|
Abstrakt:
|
V diplomové práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry masa hlemýždě zahradního /Helix Pomatia/ a to ze zemí Česká republika, Polsko, Maďarsko a Litva. U vzorků hlemýžďů z výše uvedených zemí byl analyzován obsah tuku, vody, dusíkatých látek, aminokyselin, pigment, dále bylo zjišťováno pH a vaznost masa. Vzorky hlemýžďů byly podrobeny senzorické analýze. Hodnoceny byly deskriptory: pružnost, tvrdost, žvýkatelnost, gumovitost, šťavnatost, barva a vzhled. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11716
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14582
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet