Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia
Autor: Stratilová, Zuzana
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: V diplomové práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry masa hlemýždě zahradního /Helix Pomatia/ a to ze zemí Česká republika, Polsko, Maďarsko a Litva. U vzorků hlemýžďů z výše uvedených zemí byl analyzován obsah tuku, vody, dusíkatých látek, aminokyselin, pigment, dále bylo zjišťováno pH a vaznost masa. Vzorky hlemýžďů byly podrobeny senzorické analýze. Hodnoceny byly deskriptory: pružnost, tvrdost, žvýkatelnost, gumovitost, šťavnatost, barva a vzhled.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11716
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14582


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
stratilová_2010_dp.pdf 2.320Mb PDF Zobrazit/otevřít
stratilová_2010_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
stratilová_2010_op.doc 36.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet