dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Dobšíčková, Soňa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T22:47:08Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T22:47:08Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11560
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC - ECD a HPLC - UV. Při HPLC - ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC - UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35 a jako mobilní fáze B byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 50: 49,75: 0,25. Obě metody byly aplikovány na vybraných 6 vzorků vína. |
cs |
dc.format |
127 s., 10 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
4389688 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Keywords: antioxidants
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
chromatography
|
en |
dc.title |
Stanovení antioxidantů ve víně |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of antioxidants in wine |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2010-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of this graduation theses was to test possibilities of antioxidants determination in wine using High Performance Liquid Chromatography. The HPLC - ECD and HPLC - UV methods have been used for antioxidants measurement. When applying HPLC method with ECD, mixture of water: acetonitrile: trifluoracetic acid (95: 49,65: 0,35) has been used as a mobile phase. When applying HPLC - UV, there were two mobile phases used. Mobile phase A was a mixture of water: acetonitrile: triflouoracetic acid (95: 49,65: 0,35). Mobile phase B was a mixture of water: acetonitrile: trifluoracetic acid (50: 49,75: 0,25). Both methods have been applied to six selected wine samples. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14555
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
C |
|