Stanovení antioxidantů ve víně
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Stanovení antioxidantů ve víně |
| Autor: |
Dobšíčková, Soňa
|
| Vedoucí: |
Fišera, Miroslav
|
|
Abstrakt:
|
Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC - ECD a HPLC - UV. Při HPLC - ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC - UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35 a jako mobilní fáze B byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 50: 49,75: 0,25. Obě metody byly aplikovány na vybraných 6 vzorků vína. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11560
|
|
Datum:
|
2010-05-20 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
14555
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet