Stanovení antioxidantů ve víně

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení antioxidantů ve víně

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení antioxidantů ve víně
Autor: Dobšíčková, Soňa
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC - ECD a HPLC - UV. Při HPLC - ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC - UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35 a jako mobilní fáze B byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 50: 49,75: 0,25. Obě metody byly aplikovány na vybraných 6 vzorků vína.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11560
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 14555


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
dobšíčková_2010_dp.pdf 4.186Mb PDF Zobrazit/otevřít
dobšíčková_2010_vp.pdf 39.66Kb PDF Zobrazit/otevřít
dobšíčková_2010_op.doc 53.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet