dc.contributor.advisor |
Lazárková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Macháčková, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T22:13:35Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T22:13:35Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11503
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá problematikou potravin na bázi geneticky modifikovaných organizmů (dále jen GMO) a jejich zastoupením v obchodní síti České republiky. Cílem práce bylo charakterizovat potraviny na bázi GMO, pozornost byla dále zaměřena na genové inženýrství a legislativu týkající se GMO. Práce zahrnovala také průzkum nabídky potravin s obsahem GMO ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Z výsledků tohoto průzkumu vyplynulo, že nabídka těchto potravin je poměrně malá a omezená. |
cs |
dc.format |
64 s. |
cs |
dc.format.extent |
2039388 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Genové inženýrství
|
cs |
dc.subject |
genetická modifikace
|
cs |
dc.subject |
geneticky modifikovaný organizmus
|
cs |
dc.subject |
potraviny na bázi geneticky modifikovaných organizmů
|
cs |
dc.subject |
průzkum trhu
|
cs |
dc.subject |
Genetic engineering
|
en |
dc.subject |
genetic modification
|
en |
dc.subject |
genetically modified organism
|
en |
dc.subject |
food based on genetically modified organisms
|
en |
dc.subject |
market research
|
en |
dc.title |
Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky |
cs |
dc.title.alternative |
Foods containing genetically modified organisms in a trade network of the Czech Republic |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2010-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with food based on genetically modified organisms (hereinafter referred to as GMOs) and their occurrence in the trade network of the Czech Republic. The aim of the work was to characterize food based on GMOs, the attention was also focused on genetic engineering and legislation on GMOs. The work also included the exploration of the supply of food containing GMOs in Zlín Region and in South Moravian Region. The results of this survey showed that the offer of this food is relatively small and limited. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14895
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|