dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Žáková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T14:41:34Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T14:41:34Z |
|
dc.date.issued |
2010-06-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11328
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé práce bylo popsat význam bobulového ovoce. Konkrétně je práce zaměřena na zimolez kamčatský (Lonicera caerulea var. kamtschatica Sevast.). Plody tohoto ovoce jsou perspektivním zdrojem pro lidskou výživu. Provedla jsem srovnání 12-ti odrůd. U vzorků ovoce byl stanoven zejména vysoký obsah draslíku. |
cs |
dc.format |
72 s. |
cs |
dc.format.extent |
1673129 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bobulové ovoce
|
cs |
dc.subject |
zimolez kamčatský
|
cs |
dc.subject |
minerální prvky
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
refrakce
|
cs |
dc.subject |
kyseliny
|
cs |
dc.subject |
Soft fruits
|
en |
dc.subject |
Blue honeysuckle
|
en |
dc.subject |
mineral substances
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
soluble solid content
|
en |
dc.subject |
titra-table acidity
|
en |
dc.title |
Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě. |
cs |
dc.title.alternative |
Blue honeysuckle fruit (Lonicera kamtschatica) as a new source of chemical compounds of human nutrition. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work was to describe the importance of soft fruit. Specifically, the work is focused on the Blue honeysuckle (Lonicera caerulea var. kamtschatica Sevast.). Fruits of the species are a promising source of human nutrition. I compared twelve cultivars. For samples of fruit was set particularly high potassium content. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14545
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|