dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Mikulášová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T12:28:57Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T12:28:57Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11108
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení s rostlinou kustovnice čínská (Lycium chinense Mill.). Teoretická část pojednává o taxonomickém zařazení, charakteristice, historii, podmínkách pěstování, přípravě a léčebnému užití, a nakonec chemickému složení a stanovení vybraných látek. Praktická část je zaměřena na senzorické hodnocení organoleptických vlastností plodů, odvarů a výluhů z plodů, kdy byla hodnocena barva, vůně, chuť a celková chutnost. Dále byl proveden preferenční test a nakonec hodnocení rozdílu vzorku oproti standardu. Ve výsledkové části je i uvedeno vyhodnocení dotazníku ohledně informovanosti kustovnice čínské. |
cs |
dc.format |
47 s., 19 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1079342 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kustovnice čínská
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
odvar
|
cs |
dc.subject |
léčba
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
Lycium chinense Mill
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
infusion
|
en |
dc.subject |
medici health
|
en |
dc.subject |
senzoric analysis
|
en |
dc.title |
Kustovnice čínská |
cs |
dc.title.alternative |
Lycium chinense |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2010-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
Destination of bachelor work is asquaintend with plant Lycium chinense Mill. Theoretical part is about taxonomical insert, charakteristic, historical, conditions of grow, preparation, medical health and at the end chemical constitution and also determine choises of substances. Praktical part is about senzoric analysis organoleptic owns of plants, their infusions, press. There was appriciated colour, smell, taste and global toothsome. Also was made preferencial test and rote differencis specimens between of standard. At the results of questionnaire is evaluation about informations plant Lycium chinense Mill. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14831
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|