Kustovnice čínská

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kustovnice čínská

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Mikulášová, Monika
dc.date.accessioned 2010-07-18T12:28:57Z
dc.date.available 2010-07-18T12:28:57Z
dc.date.issued 2010-05-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11108
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení s rostlinou kustovnice čínská (Lycium chinense Mill.). Teoretická část pojednává o taxonomickém zařazení, charakteristice, historii, podmínkách pěstování, přípravě a léčebnému užití, a nakonec chemickému složení a stanovení vybraných látek. Praktická část je zaměřena na senzorické hodnocení organoleptických vlastností plodů, odvarů a výluhů z plodů, kdy byla hodnocena barva, vůně, chuť a celková chutnost. Dále byl proveden preferenční test a nakonec hodnocení rozdílu vzorku oproti standardu. Ve výsledkové části je i uvedeno vyhodnocení dotazníku ohledně informovanosti kustovnice čínské. cs
dc.format 47 s., 19 s. příloh cs
dc.format.extent 1079342 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kustovnice čínská cs
dc.subject vitaminy cs
dc.subject odvar cs
dc.subject léčba cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject Lycium chinense Mill en
dc.subject vitamins en
dc.subject infusion en
dc.subject medici health en
dc.subject senzoric analysis en
dc.title Kustovnice čínská cs
dc.title.alternative Lycium chinense en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2010-06-09
dc.description.abstract-translated Destination of bachelor work is asquaintend with plant Lycium chinense Mill. Theoretical part is about taxonomical insert, charakteristic, historical, conditions of grow, preparation, medical health and at the end chemical constitution and also determine choises of substances. Praktical part is about senzoric analysis organoleptic owns of plants, their infusions, press. There was appriciated colour, smell, taste and global toothsome. Also was made preferencial test and rote differencis specimens between of standard. At the results of questionnaire is evaluation about informations plant Lycium chinense Mill. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14831
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
mikulášová_2010_bp.pdf 1.029Mb PDF View/Open
mikulášová_2010_vp.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open
mikulášová_2010_op.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account