Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Růžičková, Jana
dc.contributor.author Orlová, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-18T08:52:35Z
dc.date.available 2010-07-18T08:52:35Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10863
dc.description.abstract V teoretické části se pojednává o druzích a vlastnostech surovin pro výrobu želé. Dále jsou popsány technologie výroby vybraných typů želatinových výrobků. Praktická část diplomové práce se věnuje stanovení refraktometrické sušiny, kyselosti (vy-jádřené jako vitamin C) a jejich změny v průběhu skladování po dobu 8 měsíců. Bylo pro-vedeno senzorické zhodnocení výrobků dle firemních standardů závodu Sfinx. Z naměřených analytických hodnot bylo zjištěno, že během skladování želatinových vý-robků nedochází k úbytku vitaminu C (pouze kolísání hodnot v závislosti na typu želé a technologickém postupu). Sušina se v závislosti na době skladování u vybraných želatino-vých výrobků zvyšuje a zároveň dochází ke snížení kyselosti jednotlivých druhů želé. cs
dc.format 82 s., 15 s. příloh cs
dc.format.extent 3385826 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject želé cs
dc.subject želatina cs
dc.subject pektin cs
dc.subject škrob cs
dc.subject kyselina askorbová cs
dc.subject sušina cs
dc.subject kyselost cs
dc.subject jelly en
dc.subject gelatin en
dc.subject pectin en
dc.subject starch en
dc.subject askorbic acid en
dc.subject dry matter en
dc.subject acidity en
dc.title Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti cs
dc.title.alternative The study of change in consistence and chosen qualitative parameters of gelatin products during storage en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2009-06-03
dc.description.abstract-translated The theoretic part deals about sorts and characteristics of raw materials for jellies' pro-duction. Next there are described the production technology of choice types gelatin pro-ducts. The practical part of graduation theses dedicates setting of dry matter, acidity (expression as a vitamin C) and changes during stocking for 8 months. There was made a sensorial ana-lyse of products by corporation standards of corporation Sfinx. There was finding from measuring analytic datas that happens to fall of vitamin C during stocking (only vibration in dependencies on type of jelly and technologic progress). The dry matter is increased ver-sus time of storing for choice gelatin products and together happens to decrease of acidity for particular kinds of jelly. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12517
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
orlová_2009_dp.pdfBlocked 3.228Mb PDF View/Open
orlová_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
orlová_2009_op.doc 35Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account