Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti |
Autor: |
Orlová, Veronika
|
Vedoucí: |
Růžičková, Jana
|
Abstrakt:
|
V teoretické části se pojednává o druzích a vlastnostech surovin pro výrobu želé. Dále jsou popsány technologie výroby vybraných typů želatinových výrobků. Praktická část diplomové práce se věnuje stanovení refraktometrické sušiny, kyselosti (vy-jádřené jako vitamin C) a jejich změny v průběhu skladování po dobu 8 měsíců. Bylo pro-vedeno senzorické zhodnocení výrobků dle firemních standardů závodu Sfinx. Z naměřených analytických hodnot bylo zjištěno, že během skladování želatinových vý-robků nedochází k úbytku vitaminu C (pouze kolísání hodnot v závislosti na typu želé a technologickém postupu). Sušina se v závislosti na době skladování u vybraných želatino-vých výrobků zvyšuje a zároveň dochází ke snížení kyselosti jednotlivých druhů želé. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10863
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
12517
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet