Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti
Autor: Orlová, Veronika
Vedoucí: Růžičková, Jana
Abstrakt: V teoretické části se pojednává o druzích a vlastnostech surovin pro výrobu želé. Dále jsou popsány technologie výroby vybraných typů želatinových výrobků. Praktická část diplomové práce se věnuje stanovení refraktometrické sušiny, kyselosti (vy-jádřené jako vitamin C) a jejich změny v průběhu skladování po dobu 8 měsíců. Bylo pro-vedeno senzorické zhodnocení výrobků dle firemních standardů závodu Sfinx. Z naměřených analytických hodnot bylo zjištěno, že během skladování želatinových vý-robků nedochází k úbytku vitaminu C (pouze kolísání hodnot v závislosti na typu želé a technologickém postupu). Sušina se v závislosti na době skladování u vybraných želatino-vých výrobků zvyšuje a zároveň dochází ke snížení kyselosti jednotlivých druhů želé.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10863
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 12517


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
orlová_2009_dp.pdfZablokované 3.228Mb PDF
orlová_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
orlová_2009_op.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet