Změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Orságová, Renata
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T05:59:24Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T05:59:24Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10552
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo sledovat změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů a jejich případný vliv na jakost výrobku. Byla provedena i mikrobiologická analýza na začátku a na konci zrání. Senzorické hodnocení eidamského sýra bylo provedeno v různém stupni zrání. |
cs |
dc.format |
85 |
cs |
dc.format.extent |
8371103 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Sýr
|
cs |
dc.subject |
vodní aktivita
|
cs |
dc.subject |
kyselost sýra
|
cs |
dc.subject |
zrání
|
cs |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
water aktivity
|
en |
dc.subject |
acidity of cheese
|
en |
dc.subject |
ripening
|
en |
dc.title |
Změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů |
cs |
dc.title.alternative |
Changes of acidity and water activity at ripening of Eidam cheese |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2009-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of work was to monitor changes of acidity and water activity on the ripening of cheese and their influence on the quality of product. It was made a microbiological analysis at the beginning and at the end of the ripening. The sensory assesment of Eidam cheese was made in several stair of the ripening. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12560
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account