Změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Orságová, Renata
dc.date.accessioned 2010-07-18T05:59:24Z
dc.date.available 2010-07-18T05:59:24Z
dc.date.issued 2009-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10552
dc.description.abstract Cílem práce bylo sledovat změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů a jejich případný vliv na jakost výrobku. Byla provedena i mikrobiologická analýza na začátku a na konci zrání. Senzorické hodnocení eidamského sýra bylo provedeno v různém stupni zrání. cs
dc.format 85 cs
dc.format.extent 8371103 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Sýr cs
dc.subject vodní aktivita cs
dc.subject kyselost sýra cs
dc.subject zrání cs
dc.subject cheese en
dc.subject water aktivity en
dc.subject acidity of cheese en
dc.subject ripening en
dc.title Změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů cs
dc.title.alternative Changes of acidity and water activity at ripening of Eidam cheese en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2009-06-02
dc.description.abstract-translated The aim of work was to monitor changes of acidity and water activity on the ripening of cheese and their influence on the quality of product. It was made a microbiological analysis at the beginning and at the end of the ripening. The sensory assesment of Eidam cheese was made in several stair of the ripening. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12560
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
orságová_2009_dp.pdf 7.983Mb PDF View/Open
orságová_2009_vp.doc 34Kb Microsoft Word View/Open
orságová_2009_op.doc 51Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account