dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Pivodová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T05:20:32Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T05:20:32Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-29 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10465
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá vlivem technologického zpracování (moření či vakuování) na jejich chemické složení bramborové hlízy. Teoretická část nastiňuje historii a současnost pěstování brambor, dále biologii s chemickým složením a v neposlední řadě technologické zpracování hlíz.V praktické části jsou uvedeny výsledky obsahů vybraných látek (sušina, škrob, dusíkaté látky, fosfor, polyfenoly). Byla také provedena mikrobiologická analýza bramborových hlíz. |
cs |
dc.format |
100 |
cs |
dc.format.extent |
5790804 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
odrůda
|
cs |
dc.subject |
zpracování
|
cs |
dc.subject |
technologie
|
cs |
dc.subject |
potatoes
|
en |
dc.subject |
type
|
en |
dc.subject |
elaboration
|
en |
dc.subject |
technology
|
en |
dc.title |
Vliv technologického zpracování brambor na jejich chemické složení |
cs |
dc.title.alternative |
Effect of technological processing on chemical compounds in potatoes |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2009-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis considers by effect of technological elaboration (staining, vacuum) on their chemical structure of potato abscess. The theoretical part outlines history and present of potato raising, then biology with chemical structure and last but not least technological elaboration of potato abscess. In the practical part are indicated records of contents chosen substance (solids, starch, nitrogenous substance, phosphorus, polyfenol substance). It was make a microbiological analyse of potato abscess too. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12556
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|