Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Stojaspal, Roman
dc.date.accessioned 2010-07-17T20:23:50Z
dc.date.available 2010-07-17T20:23:50Z
dc.date.issued 2009-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9377
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá stanovením molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny. K tomuto účelu byla použita metoda gelové permeační chromatografie (GPC) s refraktometrickou a viskozitní detekcí. Práce se rovněž věnuje sledování vlivu iontové síly a pH mobilní fáze na kvalitu chromatografické separace s cílem vybrat nejvhodnější mobilní fázi pro charakterizaci želatiny. Funkčnost metody byla ověřena při analýze cukrovinek marshmallows, které želatinu obsahují. cs
dc.format 65 s. cs
dc.format.extent 1301862 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject želatina cs
dc.subject mobilní fáze cs
dc.subject gelová permeační chromatografie cs
dc.subject gelatin en
dc.subject mobile phase en
dc.subject size exclusion chromatography en
dc.title Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie cs
dc.title.alternative Determination of molar mass and molar mass distribution of gelatine using size exclusion chromatography en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2009-06-02
dc.description.abstract-translated In the graduation thesis, determination of molar mass and molar mass distribution of gelatin was performed. For this purpose, gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection was employed. As a part of the thesis, influence of mobile phase ionic strength and pH on the chromatographic separation was investigated with the aim to choose the optimal eluent for gelatin characterization. Correct operation of the GPC method was verified in analyses of marshmallows candy containing gelatin. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11079
dc.date.assigned 2009-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
stojaspal_2009_dp.pdfBlocked 1.241Mb PDF View/Open
stojaspal_2009_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open
stojaspal_2009_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account