Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie
Autor: Stojaspal, Roman
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá stanovením molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny. K tomuto účelu byla použita metoda gelové permeační chromatografie (GPC) s refraktometrickou a viskozitní detekcí. Práce se rovněž věnuje sledování vlivu iontové síly a pH mobilní fáze na kvalitu chromatografické separace s cílem vybrat nejvhodnější mobilní fázi pro charakterizaci želatiny. Funkčnost metody byla ověřena při analýze cukrovinek marshmallows, které želatinu obsahují.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9377
Datum: 2009-05-18
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 11079


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
stojaspal_2009_dp.pdfZablokované 1.241Mb PDF
stojaspal_2009_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
stojaspal_2009_op.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet