Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rieglová, Jana
dc.contributor.author Chrvalová, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-17T17:12:51Z
dc.date.available 2010-07-17T17:12:51Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9010
dc.description.abstract Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou nativních škrobů. Hlavně tedy výrobou bramborového, pšeničného a kukuřičného škrobu. Dále je podrobně popsáno složení škrobnatých rostlin a jejich nároky na pěstování. Práce se zaměřuje i na jiné, méně známé škroby. Popsána je i současná situace českého škrobárenského průmyslu. Zabývá se důležitostí škrobu, její budoucností a perspektivním využíváním tohoto obnovitelného zdroje, stále rostoucím uplatňováním škrobů v potravinářském průmyslu a jejich vlivem na zdravou výživu. cs
dc.format 51 s., 3 s. tab. příloh. cs
dc.format.extent 1102678 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Škrob cs
dc.subject amylosa cs
dc.subject amylopektin cs
dc.subject modifikované škroby cs
dc.subject substituované škroby cs
dc.subject technické dextriny cs
dc.subject škrobové hydrolyzáty cs
dc.subject výrobky ze škrobů cs
dc.subject kvóta cs
dc.subject výživa cs
dc.subject Starch en
dc.subject amylose en
dc.subject amylopectin en
dc.subject modified starches en
dc.subject substituted starches en
dc.subject technical dextrins en
dc.subject starch hydrolysates en
dc.subject starch products en
dc.subject quota en
dc.subject nutrition en
dc.title Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu cs
dc.title.alternative Production of starches and their utilization in industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rumíšková, Marie
dc.date.accepted 2009-06-11
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the features and production of wet starches, mainly with the production of potato, wheat and corn starch. The structure of starch-containing plants and their growing demands are described here. The thesis focuses also on other lesser-known starches. The present situation of Czech starch industry is mentioned as well. The thesis deals further with the importance of starch and its future, with perspective usage of this renewable resource, with ever-growing usage of starches in the food industry and with their influence on the nutrition. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12781
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
chrvalová_2009_bp.pdf 1.051Mb PDF View/Open
chrvalová_2009_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
chrvalová_2009_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account