dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Soukeníková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T13:42:39Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T13:42:39Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8580
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá kuchyňskou solí jako nedílnou součástí výživy všech lidí, od její výroby až po použití. Byly hledány i různé náhrady soli kvůli možnému působení zvýšeného příjmu sodíku na hypertenzi, kdy je NaCl nahrazeno jinými látkami. Tyto náhrady mají i jinou chuť než slanou, proto byla provedena senzorická analýza různých typů soli a náhrad. |
cs |
dc.format |
47 s. |
cs |
dc.format.extent |
986276 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kuchyňská sůl
|
cs |
dc.subject |
NaCl
|
cs |
dc.subject |
náhrada soli
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
analýza potravin
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
salt
|
en |
dc.subject |
NaCl
|
en |
dc.subject |
salt substitute
|
en |
dc.subject |
nourishment
|
en |
dc.subject |
food analysis
|
en |
dc.subject |
sensory classification
|
en |
dc.title |
Možnosti náhrady soli v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Possibility of substitution salt in foods |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2009-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on salt as the integral part of nourishment of all people, concerning its producing up to its application. Moreover, because of possible various incidences of increased consummation of sodium to hypertension, when the NaCl is substituted with other substances, several substitutes of salt were searched for. These substitutes have different taste than the salt one, that is why the sensory analysis of various types of salt and its substitutes was carried out. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12411
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|