Možnosti náhrady soli v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti náhrady soli v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti náhrady soli v potravinách
Author: Soukeníková, Jana
Advisor: Severová, Marta
Abstract: Bakalářská práce se zabývá kuchyňskou solí jako nedílnou součástí výživy všech lidí, od její výroby až po použití. Byly hledány i různé náhrady soli kvůli možnému působení zvýšeného příjmu sodíku na hypertenzi, kdy je NaCl nahrazeno jinými látkami. Tyto náhrady mají i jinou chuť než slanou, proto byla provedena senzorická analýza různých typů soli a náhrad.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8580
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12411


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
soukeníková_2009_bp.pdf 963.1Kb PDF View/Open
soukeníková_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
soukeníková_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account