Charakteristika a vlastnosti různých druhů čajů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti různých druhů čajů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Martinková, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-17T03:03:55Z
dc.date.available 2010-07-17T03:03:55Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7414
dc.description.abstract V bakalářské práci jsou uvedeny teoretické poznatky o čaji, velice oblíbeném nápoji, které-ho konzumace neustále roste. Je popsáno jeho rozdělení a základní charakteristika každého druhu. Čaje jsou rozděleny do tří skupin, na pravé čaje (černý čaj, zelený čaj, bílý, oolong); bylinné čaje (nepravé čaje připravované z bylin - léčivých rostlin) a ovocné čaje připravo-vané z kousků sušených plodů ovoce a listů. U každého druhu jsou uvedeny metody zpra-cování, způsob přípravy, chemické složení, nejdůležitější vlastnosti a zdravotní účinky. cs
dc.format 56 cs
dc.format.extent 689766 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject pravý čaj cs
dc.subject bylinný čaj cs
dc.subject ovocný čaj cs
dc.subject výroba cs
dc.subject příprava cs
dc.subject original tea en
dc.subject herbal tea en
dc.subject fruit tea en
dc.subject manufacture en
dc.subject preparation en
dc.title Charakteristika a vlastnosti různých druhů čajů cs
dc.title.alternative Characterization and qualities of assorted teas en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2008-06-12
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis contains theoretic knowledge of tea, very popular drink, which consumption is growing constantly. There is described its division and basic characteristic of every kind of tea. Teas are divided into three groups, namely original teas (black tea, green tea, white tea and oolong); herbal teas (unoriginal teas prepared from herbs - medicinal plants) and fruit teas prepared from pieces of dried fruits and leaves. For all types of tea there are mentioned methods of processing, preparation, chemical composition, the most important qualities and health effects. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7716
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
martinková_2008_bp.pdfBlocked 673.5Kb PDF View/Open
martinková_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
martinková_2008_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account