dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Řezáčová, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T00:36:39Z |
|
dc.date.available |
2013-06-02T23:00:34Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7074
|
|
dc.description.abstract |
Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské či krmivářské účely. Dále se zaměřuje na průmyslové výrobky z luštěnin, hlavně sójových výrobků, které jsou čím dál tím více oblíbené u spotřebitelů. |
cs |
dc.format |
48 s. |
cs |
dc.format.extent |
1519191 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013 |
|
dc.subject |
Luštěniny
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
výrobky z luštěnin
|
cs |
dc.subject |
Legumes
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
legume products
|
en |
dc.title |
Luštěniny a výrobky z luštěnin |
cs |
dc.title.alternative |
Legumes and products from legumes |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This submitted thesis engaged to legumes and legume products with the focus upon their significance and their utilization in nutrition of people. Special attention is devoted to biological qualities and nutritive value, i.e. high protein content and the impact of nitrogenous substances on human organism. In first part of the thesis bringes basic division of legumes, differencies between individual species of legumes and their suitability for nutritional or fodder science purposes are also being bringed. Furthermore, the work focuses on in-dustrial legume products, primarily soy products that are constantly more and more popular with the consumers. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7928
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|