Luštěniny a výrobky z luštěnin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Luštěniny a výrobky z luštěnin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Řezáčová, Simona
dc.date.accessioned 2010-07-17T00:36:39Z
dc.date.available 2013-06-02T23:00:34Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7074
dc.description.abstract Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské či krmivářské účely. Dále se zaměřuje na průmyslové výrobky z luštěnin, hlavně sójových výrobků, které jsou čím dál tím více oblíbené u spotřebitelů. cs
dc.format 48 s. cs
dc.format.extent 1519191 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013
dc.subject Luštěniny cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject výrobky z luštěnin cs
dc.subject Legumes en
dc.subject protein en
dc.subject legume products en
dc.title Luštěniny a výrobky z luštěnin cs
dc.title.alternative Legumes and products from legumes en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated This submitted thesis engaged to legumes and legume products with the focus upon their significance and their utilization in nutrition of people. Special attention is devoted to biological qualities and nutritive value, i.e. high protein content and the impact of nitrogenous substances on human organism. In first part of the thesis bringes basic division of legumes, differencies between individual species of legumes and their suitability for nutritional or fodder science purposes are also being bringed. Furthermore, the work focuses on in-dustrial legume products, primarily soy products that are constantly more and more popular with the consumers. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7928
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2008_bp.pdfBlocked 1.448Mb PDF View/Open
řezáčová_2008_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
řezáčová_2008_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account