Luštěniny a výrobky z luštěnin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Luštěniny a výrobky z luštěnin |
Autor: |
Řezáčová, Simona
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské či krmivářské účely. Dále se zaměřuje na průmyslové výrobky z luštěnin, hlavně sójových výrobků, které jsou čím dál tím více oblíbené u spotřebitelů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7074
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7928
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet