Mikrobiota vybraných fermentovaných nealkoholických nápojů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikrobiota vybraných fermentovaných nealkoholických nápojů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Sošková, Sára
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:10:20Z
dc.date.available 2025-12-10T23:10:20Z
dc.date.issued 2025-01-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/58408
dc.description.abstract Tato práce popisuje mikrobiotu vybraných fermentovaných nealkoholických nápojů. Jako reprezentativní fermentované nápoje byly vybrány kombucha a vodní kefír. U těchto nápojů byla sledována mikrobita a její proměnlivost v závislosti na měnících se faktore. Při analýze byly využity kultivační a molekulárně biologické metody.
dc.format 99 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kombucha cs
dc.subject vodní kefír cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject kombucha en
dc.subject water kefir en
dc.subject fermentation en
dc.subject microorganism en
dc.title Mikrobiota vybraných fermentovaných nealkoholických nápojů
dc.title.alternative The Microbiota of Selected Fermented Non-alcoholic Beverages
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Purevdorj, Khatantuul
dc.date.accepted 2025-06-04
dc.description.abstract-translated This thesis describes the microbiota of selected fermented non-alcoholic beverages, with kombucha and water kefir chosen as representative examples. The study focused on the microbial communities present in these drinks and how they change in response to various environmental factors. Both cultivation-based and molecular biology methods were used for the analysis.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 71135
dc.date.submitted 2025-05-09


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account