Fyzikálně-chemické hodnocení vybraných vzorků včelích medů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Fyzikálně-chemické hodnocení vybraných vzorků včelích medů |
| Autor: |
Šifaldová, Lenka
|
| Vedoucí: |
Lapčíková, Barbora
|
|
Abstrakt:
|
Med je přírodní produkt s komplexním složením a jedinečnými fyzikálně-chemickými vlastnostmi, které ovlivňují jeho kvalitu, stabilitu a využití. Cílem této práce je analyzovat fyzikálně-chemické parametry medu, jako jsou obsah vody, pH, elektrická vodivost, fluorescenční excitačně-emisní spektra, barevnost medů (CIE L*a*b* parametry) a podíl glukosy a fruktosy. Tyto vlastnosti úzce souvisejí se složením medu, jeho původem a podmínkami skladování. Diplomová práce se zaměřuje na kontrolu kvality medů, analýzu druhů medu, botanický a geografický původ. Vzorky medu pocházely z různých oblastí České republiky a zahrnovaly květové, smíšené a pastové medy. Tato studie přispívá k hlubšímu porozumění vlastnostem medu a jejich významu pro využití medu v potravinářství, medicíně a dalších oblastech. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/58396
|
|
Datum:
|
2025-01-01 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
|
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet