Fyzikálně-chemické hodnocení vybraných vzorků včelích medů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fyzikálně-chemické hodnocení vybraných vzorků včelích medů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fyzikálně-chemické hodnocení vybraných vzorků včelích medů
Autor: Šifaldová, Lenka
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Med je přírodní produkt s komplexním složením a jedinečnými fyzikálně-chemickými vlastnostmi, které ovlivňují jeho kvalitu, stabilitu a využití. Cílem této práce je analyzovat fyzikálně-chemické parametry medu, jako jsou obsah vody, pH, elektrická vodivost, fluorescenční excitačně-emisní spektra, barevnost medů (CIE L*a*b* parametry) a podíl glukosy a fruktosy. Tyto vlastnosti úzce souvisejí se složením medu, jeho původem a podmínkami skladování. Diplomová práce se zaměřuje na kontrolu kvality medů, analýzu druhů medu, botanický a geografický původ. Vzorky medu pocházely z různých oblastí České republiky a zahrnovaly květové, smíšené a pastové medy. Tato studie přispívá k hlubšímu porozumění vlastnostem medu a jejich významu pro využití medu v potravinářství, medicíně a dalších oblastech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58396
Datum: 2025-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet