Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček

Show full item record

No preview available
Title: Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Author: Nedbalová, Kateřina
Advisor: Kůrová, Vendula
Abstract: Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část popisuje obecnou charakteristiku tavených sýrových omáček, vysvětluje princip vysokotlaké homogenizace a možnost jejího využití v mlékárenství, a také vliv homogenizace na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly nejprve vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových omáček, následně byl na vzorky aplikován homogenizační tlak a závěrem byla provedena analýza vybraných vlastností jednotlivých modelových vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54716
Date: 2024-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
nedbalová_2024_dp.pdf 1.532Mb PDF View/Open None
nedbalová_2024_op.pdf 254.2Kb PDF View/Open None
nedbalová_2024_vp.pdf 735.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account