Moderní technologie přípravy kávy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Moderní technologie přípravy kávy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Běhalová, Viktorie
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:11Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:11Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53876
dc.description.abstract V bakalářské práci je popsán proces výroby kávy od samotné historie, prvních zmínkách používání, dále růst na plantážích, zpracování a pražení. Zmiňuje přípravu jednotlivých kávových nápojů, používaná technologická zařízení a v neposlední řadě taky vliv kávy na zdraví člověka. Praktická část je věnována senzorické analýze, prostřednictvím které jsou porovnány tři kávové směsi připravené různými metodami přípravy a dotazníku, který zjišťuje, kdo jakou kávu preferuje.
dc.format 57
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject káva cs
dc.subject kávovník cs
dc.subject kofein cs
dc.subject Arabika cs
dc.subject espresso cs
dc.subject vliv na zdraví cs
dc.subject coffee en
dc.subject Coffea en
dc.subject caffeine en
dc.subject Arabika en
dc.subject espresso en
dc.subject influence on health en
dc.title Moderní technologie přípravy kávy
dc.title.alternative Modern technology of coffee preparation
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mrázková, Martina
dc.date.accepted 2023-06-08
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis describes the process of coffee production, starting from its independent history, first recognition of using, followed by the growth on plantations, processing and roasting. It introduces the preparation of various coffee beverages, the technological equipment used, and last but not least, the impact v of coffee on human health. The practical part is devoted to sensory analysis, comparing three coffee blends prepared using different preparation methods and using a questionnaire to determine individual coffee preferences.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Gastronomické technologie cs
dc.thesis.degree-discipline Gastronomy Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 64473
dc.date.submitted 2023-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
běhalová_2023_dp.pdf 2.053Mb PDF View/Open None
běhalová_2023_op.pdf 850.9Kb PDF View/Open None
běhalová_2023_vp.pdf 849.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account