Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šenkýřová, Jana
dc.contributor.author Dostál, Tomáš
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:24:59Z
dc.date.available 2023-12-20T13:24:59Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53640
dc.description.abstract Tato práce se zabývá vlivem přídavku různých druhů hydrokoloidů na kvalitativní vlastnosti kuřecích šunek, zkoumán je i vliv fosfátu. Praktická část se věnuje výrobě dvou sad modelových vzorků kuřecích šunek s použitím různých druhů hydrokoloidů, přičemž u jedné sady byl použit fosfát, u druhé zcela eliminován. U vzorků byly provedeny analýzy: pH, hmotnostních ztrát během tepelného ošetření, reologických a texturních vlastností.
dc.format 79 s. (17574 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kuřecí šunky cs
dc.subject hydrokoloid cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject texturní vlastnosti cs
dc.subject reologická analýza cs
dc.subject chicken ham en
dc.subject hydrocollodi en
dc.subject chemical analysis en
dc.subject weight loss en
dc.subject texture properties en
dc.subject rheological analysis en
dc.title Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky
dc.title.alternative Qualitative properties of chicken ham
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2023-06-06
dc.description.abstract-translated This paper deals with the effect of the addition of different types of hydrocolloids on the qualitative properties of chicken hams, the effect of phosphate is also investigated. The practical part is devoted to the production of two sets of model samples of chicken hams using different types of hydrocolloids, with phosphate used in one set and completely eliminated in the other. The samples were analyzed for: pH, weight loss during heat treatment, rheological and textural properties.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 61967
dc.date.submitted 2023-05-11


Files in this item

Files Size Format View Description
dostál_2023_dp.pdf 2.252Mb PDF View/Open None
dostál_2023_op.pdf 729.2Kb PDF View/Open None
dostál_2023_vp.pdf 726.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account