Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Heryán, Tomáš
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:24:27Z
dc.date.available 2023-12-20T13:24:27Z
dc.date.issued 2022-12-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/52991
dc.description.abstract Cílem diplomové práce je zjistit rizikové faktory, které by mohly ohrozit potravinovou bezpečnost ČR a navrhnout modelové řešení k zajištění potravinové bezpečnosti s ohledem na zjištěné rizikové faktory. Teoretická část se skládá ze dvou hlavních kapitol. První kapitola je zaměřena na vymezení bezpečnosti, důležitých bezpečnostních pojmů, druhům bezpečnosti a bezpečnostnímu systému ČR. Druhá kapitola popisuje potravinovou bezpečnost jako vědní disciplínu, důležité pojmy a jednotlivé orgány, které zajišťují potravinovou bezpečnost. Praktická část je také rozdělena do dvou kapitol. První část je věnována analýze současného stavu potravinové bezpečnosti v ČR, konkrétně ekonomické, fyzické dostupnosti, zdravotní nezávadnosti potravin a soběstačnosti v oblasti produkce potravin v ČR. Na analýzu navazuje jednoduchá bodová metoda PNH, pomocí které jsou identifikována nejzávažnější rizika. Poslední část je zaměřena na vybraná nejzávažnější rizika a vytvoření modelového řešení pro jejich odstranění či snížení.
dc.format 82
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bezpečnost cs
dc.subject potravinová bezpečnost cs
dc.subject mimořádná situace cs
dc.subject riziko cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject Security en
dc.subject food safety en
dc.subject emergency en
dc.subject risks en
dc.subject food en
dc.title Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky
dc.title.alternative Factors threatening the Food Security of the Czech Republic
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Tomek, Miroslav
dc.date.accepted 2023-05-24
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis is to identify risk factors that could threaten food safety in the Czech Republic and to propose a model solution to ensure food safety with regard to the identified risk factors. The theoretical part consists of two main chapters. The first chapter focuses on the definition of safety, important safety concepts, types of safety and the safety system of the Czech Republic. The second chapter describes food safety as a scientific discipline, important concepts and individual institutions that ensure food safety. The practical part is also divided into two chapters. The first part is devoted to the analysis of the current state of food security in the Czech Republic, namely economic, physical availability, healthiness of food and self-sufficiency in food production in the Czech Republic. The analysis is followed by a simple PNH scoring method, which is used to identify the most serious risks. The last part focuses on the selected most serious risks and the development of a model solution for their elimination or reduction.
dc.description.department Ústav ochrany obyvatelstva
dc.thesis.degree-discipline Ochrana obyvatelstva cs
dc.thesis.degree-discipline Population Protection en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 64906
dc.date.submitted 2023-04-25


Files in this item

Files Size Format View Description
heryán_2023_dp.pdf 1.253Mb PDF View/Open None
heryán_2023_op.pdf 132.8Kb PDF View/Open None
heryán_2023_vp.pdf 57.91Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account