Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky

Show full item record

No preview available
Title: Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky
Author: Heryán, Tomáš
Advisor: Lukášková, Eva
Abstract: Cílem diplomové práce je zjistit rizikové faktory, které by mohly ohrozit potravinovou bezpečnost ČR a navrhnout modelové řešení k zajištění potravinové bezpečnosti s ohledem na zjištěné rizikové faktory. Teoretická část se skládá ze dvou hlavních kapitol. První kapitola je zaměřena na vymezení bezpečnosti, důležitých bezpečnostních pojmů, druhům bezpečnosti a bezpečnostnímu systému ČR. Druhá kapitola popisuje potravinovou bezpečnost jako vědní disciplínu, důležité pojmy a jednotlivé orgány, které zajišťují potravinovou bezpečnost. Praktická část je také rozdělena do dvou kapitol. První část je věnována analýze současného stavu potravinové bezpečnosti v ČR, konkrétně ekonomické, fyzické dostupnosti, zdravotní nezávadnosti potravin a soběstačnosti v oblasti produkce potravin v ČR. Na analýzu navazuje jednoduchá bodová metoda PNH, pomocí které jsou identifikována nejzávažnější rizika. Poslední část je zaměřena na vybraná nejzávažnější rizika a vytvoření modelového řešení pro jejich odstranění či snížení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/52991
Date: 2022-12-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav ochrany obyvatelstva
Discipline: Ochrana obyvatelstva


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
heryán_2023_dp.pdf 1.253Mb PDF View/Open None
heryán_2023_op.pdf 132.8Kb PDF View/Open None
heryán_2023_vp.pdf 57.91Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account