Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Hoňka, Pavel
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49160
dc.description.abstract V této bakalářské práci jsou popisovány účinky tepelných úprav na hovězí maso a vliv na jejich hmotnostní ztráty. Tepelně upraveny byly partie hovězího nízkého roštěnce, vysokého roštěnce a kulaté plece ve dvou odlišných gastronomických zařízeních, a to v horkovzdušné troubě a konvektomatu při tepelné úpravě pečení. Dále byl zkoumán vliv přítomnosti soli na hmotnostních ztrátách.
dc.format 75 s. (16 314 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hovězí maso cs
dc.subject tepelná úprava cs
dc.subject pečení cs
dc.subject konvektomat cs
dc.subject horkovzdušná trouba cs
dc.subject sůl cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject beef meat en
dc.subject heat treatment en
dc.subject roasting en
dc.subject combi-oven en
dc.subject hot-air oven en
dc.subject salt en
dc.subject weight loss en
dc.title Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa
dc.title.alternative Analysis of weight loss during gastronomic treatment of beef
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášek, Zdeněk
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated In this bachelor thesis are described the effects of heat treatments on beef and the effect on their weight loss. The low sirloin beef, the high sirloin beef and the round shoulder were cooked in two different gastronomic facilities, in a hot-air oven and combi-oven for heat treatment. Furthermore, the effect of salt on weight loss was invetigated.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56311
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
hoňka_2020_dp.pdf 4.114Mb PDF View/Open None
hoňka_2020_op.pdf 833.1Kb PDF View/Open None
hoňka_2020_vp.pdf 886.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account