Změny vybraných vlastností masa v průběhu tepelného zpracování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny vybraných vlastností masa v průběhu tepelného zpracování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šenkýřová, Jana
dc.contributor.author Dostál, Tomáš
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49155
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá masem a změnám během tepelného záhřevu. Je zde popsána základní charakteristika masa, stavba a jeho chemické složení. Část práce je věnována vlastnostem masa, které jsou důležité při tepelné úpravě masa. Dále jsou popsány možnosti a způsoby kulinární úpravy masa. V další části jsou popsány změny určitých vlastností masa, které se dějí během tepelného záhřevu. Poslední část se zabývá způsoby měření změn vybraných vlastnosti masa během samotného tepelného záhřevu masa.
dc.format 49 s. (80 571 znaku).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject maso cs
dc.subject tepelný záhřev cs
dc.subject změny chemického složení cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject tuk cs
dc.subject textura cs
dc.subject meat en
dc.subject thermal warming en
dc.subject changes in chemical compounds en
dc.subject proteins en
dc.subject fat en
dc.subject texture en
dc.title Změny vybraných vlastností masa v průběhu tepelného zpracování
dc.title.alternative Changes in selected properties during heat treatment of meat
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášek, Zdeněk
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with meat and its changes during thermal warming. The prima-ry characteristics of meat, its structure, and its chemical compounds are described herein. A part of this thesis is dedicated to the features of meat important during thermal modifi-cation. Possibilities and ways of culinary modifications of meat are also described. The following part talks about changes of given features during thermal modification. The last part deals with methods of mesauring changes in selected properties of meat during the thermal heating of meat.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56301
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
dostál_2020_dp.pdf 1.842Mb PDF View/Open None
dostál_2020_op.pdf 824.3Kb PDF View/Open None
dostál_2020_vp.pdf 823.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account