Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Volný, Adam
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:17Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:17Z |
|
dc.date.issued |
2019-11-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47674
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá problematikou stravování specifických skupin obyvatelstva během krizo-vých situací. Za specifickou skupinu jsou vybráni vegetariáni - vegani. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti krizového řízení, stravování za krizových situací, výživě člověka z pohledu makronutrientů a mikronutrientů a stravovacímu směru vegetariánství. Praktická část pojednává o vymezení stravních dávek pro zmíněnou skupinu obyvatelstva, vyhotovení modelového jídelníčku pro hromadné stravování na 7 dní a modelový jídelníček pro jednotlivce v domácnosti na 3 dny. Jídelníčky jsou vyhodnoceny aplikací Nutritionix z hlediska energetické a nutriční hodnoty. Pro zpracování práce byla využita metoda rešerše, analýzy a syntézy, vyhodnocení a komparace. |
|
dc.format |
83 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
krizové situace
|
cs |
dc.subject |
stravování
|
cs |
dc.subject |
vegetarián
|
cs |
dc.subject |
vegan
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
Catering
|
en |
dc.subject |
Crisis Situations
|
en |
dc.subject |
Nutrition
|
en |
dc.subject |
Vegan
|
en |
dc.subject |
Vegetarian
|
en |
dc.title |
Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací |
|
dc.title.alternative |
Ways of Providing Meal for Specific Groups during Crisis Situations |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2020-07-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work is about dealing with the issue of eating of specific groups of the population during crisis situations. As specific groups are chosen vegetarians - vegans. The theoretical part is dedicated to the description of basic terms from the crisis management field, eating in crisis situations, human nutrition from the perspective of macronutrients and micronutrients, and vegetarianism. The practical part describes how to deal with food rations for the mentioned group of the population, preparation of a model menu for mass meals for 7 days, and a model menu for individuals in the household for 3 days. The menus are evaluated by the Nutritionix application in terms of energy and nutritional value. The method of research, analysis and synthesis, evaluation and comparison were used for the elaboration of the work. |
|
dc.description.department |
Ústav ochrany obyvatelstva |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Security of Society |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.identifier.stag |
53921
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2020-06-03 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account