Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací
Author: Volný, Adam
Advisor: Lukášková, Eva
Abstract: Práce se zabývá problematikou stravování specifických skupin obyvatelstva během krizo-vých situací. Za specifickou skupinu jsou vybráni vegetariáni - vegani. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti krizového řízení, stravování za krizových situací, výživě člověka z pohledu makronutrientů a mikronutrientů a stravovacímu směru vegetariánství. Praktická část pojednává o vymezení stravních dávek pro zmíněnou skupinu obyvatelstva, vyhotovení modelového jídelníčku pro hromadné stravování na 7 dní a modelový jídelníček pro jednotlivce v domácnosti na 3 dny. Jídelníčky jsou vyhodnoceny aplikací Nutritionix z hlediska energetické a nutriční hodnoty. Pro zpracování práce byla využita metoda rešerše, analýzy a syntézy, vyhodnocení a komparace.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47674
Date: 2019-11-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav ochrany obyvatelstva
Discipline: Bezpečnost společnosti
Grade for thesis and defense: C 53921


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
volný_2020_dp.pdf 3.418Mb PDF View/Open None
volný_2020_op.pdf 383.4Kb PDF View/Open None
volný_2020_vp.pdf 86.07Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account