Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací
Show full item record
No preview available
Title:
|
Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací |
Author: |
Volný, Adam
|
Advisor: |
Lukášková, Eva
|
Abstract:
|
Práce se zabývá problematikou stravování specifických skupin obyvatelstva během krizo-vých situací. Za specifickou skupinu jsou vybráni vegetariáni - vegani. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti krizového řízení, stravování za krizových situací, výživě člověka z pohledu makronutrientů a mikronutrientů a stravovacímu směru vegetariánství. Praktická část pojednává o vymezení stravních dávek pro zmíněnou skupinu obyvatelstva, vyhotovení modelového jídelníčku pro hromadné stravování na 7 dní a modelový jídelníček pro jednotlivce v domácnosti na 3 dny. Jídelníčky jsou vyhodnoceny aplikací Nutritionix z hlediska energetické a nutriční hodnoty. Pro zpracování práce byla využita metoda rešerše, analýzy a syntézy, vyhodnocení a komparace. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47674
|
Date:
|
2019-11-01 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav ochrany obyvatelstva |
Discipline:
|
Bezpečnost společnosti |
Grade for thesis and defense:
|
C
53921
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account