Potravinová bezpečnost na municipální úrovni

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinová bezpečnost na municipální úrovni

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Zábojníková, Eva
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:17Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:17Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47662
dc.description.abstract Diplomová práce se věnuje tématu plýtvání potravinami, které je úzce spojeno s potravinovou bezpečností. Teoretická část práce je zaměřena na vytvoření rešerše zdrojů o potravinové bezpečnosti a problematice plýtvání potravinami a vymezení faktorů ovlivňující míru jejich plýtvání. V praktické části práce je pomocí metody dotazování zkoumán současný stav. Je analyzována míra plýtvání potravinami a nakládání s potravinovým odpadem u obchodních řetězců a konečných spotřebitelů. Na závěr jsou navrhnuta vhodná opatření, která mají za úkol minimalizovat míru plýtvání potravinami v okrese Zlín.
dc.format 106 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject plýtvání potravinami cs
dc.subject potravinová bezpečnost cs
dc.subject potravinový odpad cs
dc.subject potravinová ztráta cs
dc.subject food waste en
dc.subject food security en
dc.subject food waste en
dc.subject food loss en
dc.title Potravinová bezpečnost na municipální úrovni
dc.title.alternative Food Security at the Municipal Level
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2020-07-02
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with the topic of food waste which is closely connected with food security. The theoretical part of the work is focused on the creation of a search for resources on food security and the issue of food waste and the definition of factors influencing the degree of food waste. The current state is examined using the method of questioning in the practical part of the work. The degree of food waste and food waste management by retail chains and final consumers is analyzed. At the end suitable measures are proposed to minimize the level of food waste in the district of Zlín.
dc.description.department Ústav ochrany obyvatelstva
dc.thesis.degree-discipline Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-discipline Security of Society en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 53907
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-06-04


Files in this item

Files Size Format View Description
zábojníková_2020_dp.pdf 5.105Mb PDF View/Open None
zábojníková_2020_op.pdf 375.9Kb PDF View/Open None
zábojníková_2020_vp.pdf 75.23Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account