Využití rodu Lactobacillus v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití rodu Lactobacillus v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Matějíčková, Radmila
dc.contributor.author Kuncová, Sabina
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:10Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:10Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47524
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma využití bakterií rodu Lactobacillus v potravinářství. Bakterie rodu Lactobacillus jsou využívány především ve fermentovaných výrobcích. Jsou součástí čistých mlékárenských kultur a jsou využívány pro výrobu celé řady mléčných výrobků. Jsou přirozenou součástí lidského těla, proto mají také medicínské využití jako probiotika. Bakterie Lactobacillus mohou produkovat antimikrobiální látky, čehož je využíváno jak v potravinářství, tak i v medicíně.
dc.format 38
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Lactobacillus cs
dc.subject protektivní kultury cs
dc.subject fermentované mléčné výrobky cs
dc.subject probiotika cs
dc.subject Lactobacillus en
dc.subject protective cultures en
dc.subject fermentated dairy products en
dc.subject probiotics en
dc.title Využití rodu Lactobacillus v potravinářství
dc.title.alternative The Use of Lactobacillus in the Food Industry
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bastlová, Zita
dc.date.accepted 2020-06-17
dc.description.abstract-translated The bachalor thesis is focused on creating a research about the use of bacteria of the genus Lactobacillus in food industry. Lactobacillus bacteria are mainly used in fermented products. They are used in dairy cultures, which are used to produce a wide range of dairy products. They are a natural part of a human body, so they have a medical use as probiotics. Lactobacillus bacteria can produce antimicrobials, which is used in both food and medicine.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 53175
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
kuncová_2020_dp.pdf 2.023Mb PDF View/Open None
kuncová_2020_op.pdf 936.8Kb PDF View/Open None
kuncová_2020_vp.pdf 930.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account