Využití rodu Lactobacillus v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití rodu Lactobacillus v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití rodu Lactobacillus v potravinářství
Autor: Kuncová, Sabina
Vedoucí: Matějíčková, Radmila
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma využití bakterií rodu Lactobacillus v potravinářství. Bakterie rodu Lactobacillus jsou využívány především ve fermentovaných výrobcích. Jsou součástí čistých mlékárenských kultur a jsou využívány pro výrobu celé řady mléčných výrobků. Jsou přirozenou součástí lidského těla, proto mají také medicínské využití jako probiotika. Bakterie Lactobacillus mohou produkovat antimikrobiální látky, čehož je využíváno jak v potravinářství, tak i v medicíně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47524
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 53175


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kuncová_2020_dp.pdf 2.023Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kuncová_2020_op.pdf 936.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kuncová_2020_vp.pdf 930.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet