Stravování pacientů ve zdravotnickém zařízení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stravování pacientů ve zdravotnickém zařízení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kudlová, Pavla
dc.contributor.author Tkadlecová, Hana
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:55Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:55Z
dc.date.issued 2018-12-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/44698
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na názory a spokojenost pacientů se stravováním ve vybraném zdravotnickém zařízení s cílem předat zjištěné informace oddělení řízení kvality pro využití v rámci systému interního hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb. Naším cílem bylo zmapovat, jakými vnitřními předpisy a platnou legislativou se řídí proces přípravy, skladování, distribuce a podávání stravy a které úseky se na tomto procesu ve vybraném zařízení (dále ZZ) podílejí a také zjistit názory a míru spokojenosti pacientů se stravováním v tomto ZZ. Celkem jsme získali data od 86 pacientů/respondentů z ortopedického, traumatologického, interního a onkologického oddělení pomocí techniky dotazníku.
dc.format 86 s. (82 932 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zdravotnické zařízení cs
dc.subject hospitalizovaný pacient cs
dc.subject stravování cs
dc.subject spokojenost cs
dc.subject názory cs
dc.subject předpisy cs
dc.subject healthcare facilities en
dc.subject patient en
dc.subject nutrition en
dc.subject satisfaction en
dc.subject healthcare facilities en
dc.title Stravování pacientů ve zdravotnickém zařízení
dc.title.alternative Eating Habits of Patients in Healthcare Facilities
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Snopek, Petr
dc.date.accepted 2019-06-04
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on the opinions and satisfaction of patients with catering in agement department for use within the internal quality and safety assessment system of the health service. The aim of the research is to find out the opinions and satisfaction of patients with catering in a selected health care facility (hereinafter referred to as ZZ). We wanted to inspect what internal regulations and legislation governs the process of preparing, storing, distributing and serving food and what sections are involved in this process. In total, we received data from 86 respondents from the orthopaedic, trauma, internal and oncology departments with using a questionnaire technique. Keywords: medical facility, hospitalized patient, eating, satisfaction, opinions, regulations
dc.description.department Ústav zdravotnických věd
dc.thesis.degree-discipline Všeobecná sestra cs
dc.thesis.degree-discipline General Nursing en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ošetřovatelství cs
dc.thesis.degree-program Nursing en
dc.identifier.stag 51984
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-14
local.subject nemocnice cs
local.subject stravování cs
local.subject hospitals en
local.subject catering en
local.subject food en
local.subject diet en
local.subject eating en


Files in this item

Files Size Format View Description
tkadlecová_2019_dp.pdf 6.104Mb PDF View/Open None
tkadlecová_2019_op.pdf 693.1Kb PDF View/Open None
tkadlecová_2019_vp.pdf 723.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account