Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Semotam, David
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:12:09Z
dc.date.available 2017-07-03T09:12:09Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39418
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s všeobecnou charakteristikou subtropického a tropického ovoce, prezentovat jeho využití v gastronomii a pomocí senzorické analýzy o něm vytvořit všeobecný obraz. V teoretické části práce jsou prezentovány vybrané druhy ovoce, které jsou následně detailněji probrány. U každého z nich je psána základní charakteristika, způsob pěstování, teoretické poznatky, empirické znalosti autora, dělení a gastronomické využití. Praktická část je zaměřena na senzorickou analýzu vybraných druhů ovoce a přibližuje problematiku hodnocení organoleptických vlastností. Bakalářská práce na téma subtropické, tropické plody a jejich využití v gastronomii je určena nejen pro studenty a akademické pracovníky, ale i pro širokou veřejnost a jako vhodné doplnění obsáhlého tématu ovoce tropů a subtropů.
dc.format 62 s., 7 s. příloh
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Ovoce cs
dc.subject tropické cs
dc.subject subtropické cs
dc.subject banán cs
dc.subject avokádo cs
dc.subject ananas cs
dc.subject papája cs
dc.subject mango cs
dc.subject durian cs
dc.subject salak cs
dc.subject rambutan cs
dc.subject džekfrut cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject organoleptické vlastnosti cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject gastronomické využití cs
dc.subject lidské smysly cs
dc.subject potrava cs
dc.subject skladování ovoce cs
dc.subject smyslové vjemy cs
dc.subject Fruits en
dc.subject tropical en
dc.subject subtropical en
dc.subject banana en
dc.subject avocado en
dc.subject pineapple en
dc.subject papaya en
dc.subject mango en
dc.subject durian en
dc.subject snake fruit en
dc.subject rambutane en
dc.subject jackfruit en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject organoleptic properties en
dc.subject gastronomy en
dc.subject gastronomic utilization en
dc.subject human senses en
dc.subject food en
dc.subject fruit storage en
dc.subject sensory sensations en
dc.title Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii
dc.title.alternative Subtropical and Tropical Fruit And Its Use in Gastronomy
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2017-06-08
dc.description.abstract-translated The aim of this dissertation is to introduce the reader to the general characteristics of sub-tropical and tropical fruits, to present their use in gastronomy and, using sensory analysis, to create a general image of the respective subtropical and tropical fruits. In the theoretical part of the paper, the chosen types of fruit are discussed and then assessed more in detail. Each type is discussed through their basic characteristics, ways of growing, theoretical findings, empirical knowledge of the author, specification and gastronomic use. The practical part focuses on sensory analysis of the chosen fruit and explains the issues of organoleptic properties of the respective fruit. The dissertation and its theme of subtropical and tropical fruits and their use in gastronomy is not only aimed at students and academics. It is also aimed at a wider public audience and as an appropriate addition to the theme of tropical and subtropical fruit.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 41741
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2017-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
semotam_2017_dp.pdf 4.504Mb PDF View/Open None
semotam_2017_op.pdf 116.6Kb PDF View/Open None
semotam_2017_vp.pdf 106.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account