dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Semotam, David
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:12:09Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:12:09Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39418
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s všeobecnou charakteristikou subtropického a tropického ovoce, prezentovat jeho využití v gastronomii a pomocí senzorické analýzy o něm vytvořit všeobecný obraz. V teoretické části práce jsou prezentovány vybrané druhy ovoce, které jsou následně detailněji probrány. U každého z nich je psána základní charakteristika, způsob pěstování, teoretické poznatky, empirické znalosti autora, dělení a gastronomické využití. Praktická část je zaměřena na senzorickou analýzu vybraných druhů ovoce a přibližuje problematiku hodnocení organoleptických vlastností. Bakalářská práce na téma subtropické, tropické plody a jejich využití v gastronomii je určena nejen pro studenty a akademické pracovníky, ale i pro širokou veřejnost a jako vhodné doplnění obsáhlého tématu ovoce tropů a subtropů. |
|
dc.format |
62 s., 7 s. příloh |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Ovoce
|
cs |
dc.subject |
tropické
|
cs |
dc.subject |
subtropické
|
cs |
dc.subject |
banán
|
cs |
dc.subject |
avokádo
|
cs |
dc.subject |
ananas
|
cs |
dc.subject |
papája
|
cs |
dc.subject |
mango
|
cs |
dc.subject |
durian
|
cs |
dc.subject |
salak
|
cs |
dc.subject |
rambutan
|
cs |
dc.subject |
džekfrut
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
organoleptické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
gastronomické využití
|
cs |
dc.subject |
lidské smysly
|
cs |
dc.subject |
potrava
|
cs |
dc.subject |
skladování ovoce
|
cs |
dc.subject |
smyslové vjemy
|
cs |
dc.subject |
Fruits
|
en |
dc.subject |
tropical
|
en |
dc.subject |
subtropical
|
en |
dc.subject |
banana
|
en |
dc.subject |
avocado
|
en |
dc.subject |
pineapple
|
en |
dc.subject |
papaya
|
en |
dc.subject |
mango
|
en |
dc.subject |
durian
|
en |
dc.subject |
snake fruit
|
en |
dc.subject |
rambutane
|
en |
dc.subject |
jackfruit
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
organoleptic properties
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
gastronomic utilization
|
en |
dc.subject |
human senses
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
fruit storage
|
en |
dc.subject |
sensory sensations
|
en |
dc.title |
Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii |
|
dc.title.alternative |
Subtropical and Tropical Fruit And Its Use in Gastronomy |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2017-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this dissertation is to introduce the reader to the general characteristics of sub-tropical and tropical fruits, to present their use in gastronomy and, using sensory analysis, to create a general image of the respective subtropical and tropical fruits. In the theoretical part of the paper, the chosen types of fruit are discussed and then assessed more in detail. Each type is discussed through their basic characteristics, ways of growing, theoretical findings, empirical knowledge of the author, specification and gastronomic use. The practical part focuses on sensory analysis of the chosen fruit and explains the issues of organoleptic properties of the respective fruit. The dissertation and its theme of subtropical and tropical fruits and their use in gastronomy is not only aimed at students and academics. It is also aimed at a wider public audience and as an appropriate addition to the theme of tropical and subtropical fruit. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
41741
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2017-05-05 |
|