Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doležalová, Magda
dc.contributor.author Kutňák, Michal
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:25Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:25Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38670
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo připravit několika metodami alkoholové extrakty z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. V první části absolventské práce jsou shrnuty teoretické poznatky o generativních orgánech rostlin a možnostech extrakce biologicky aktivních látek z rostlin. Druhá část se zabývá konkrétní přípravou alkoholových extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce a stanovením jejich antimikrobiálních účinků pomocí diskové difúzní metody. V neposlední řadě pak vyhodnocením nejúčinnější extrakční techniky a nejúčinnějšího extraktu.
dc.format 79 s. (119 009 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject rostlinný extrakt cs
dc.subject extrakční metody cs
dc.subject antimikrobiální účinky cs
dc.subject edible flowers en
dc.subject plant extract en
dc.subject extraction method en
dc.subject antimicrobial activity en
dc.title Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
dc.title.alternative The Antimicrobial Activity of Extracts from Edible Flowers and Nontraditional Kinds of Fruit
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Veverková, Lenka
dc.date.accepted 2016-05-31
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis was to prepare several methods alcoholic extracts of edible flowers and nontraditional fruits. In the first part of the thesis summarizes the theoretical knowledge on generative organs of plants and possibilities of extraction of biologically active substances from plants. The second part deals with the preparation of alcoholic extracts of edible flowers and nontraditional fruits and determining their antimicrobial effects by disc diffusion method. Finally, the evaluation of the most efficient extraction techniques and efficiently extract.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37618
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-04-28


Files in this item

Files Size Format View Description
kutňák_2016_dp.pdf 1.962Mb PDF View/Open None
kutňák_2016_op.pdf 505.7Kb PDF View/Open None
kutňák_2016_vp.pdf 141.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account