Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Autor: Kutňák, Michal
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo připravit několika metodami alkoholové extrakty z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. V první části absolventské práce jsou shrnuty teoretické poznatky o generativních orgánech rostlin a možnostech extrakce biologicky aktivních látek z rostlin. Druhá část se zabývá konkrétní přípravou alkoholových extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce a stanovením jejich antimikrobiálních účinků pomocí diskové difúzní metody. V neposlední řadě pak vyhodnocením nejúčinnější extrakční techniky a nejúčinnějšího extraktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38670
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 37618


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kutňák_2016_dp.pdf 1.962Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kutňák_2016_op.pdf 505.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kutňák_2016_vp.pdf 141.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet