The Translation of Czech Restaurant Menus into English
Show full item record
No preview available
Title:
|
The Translation of Czech Restaurant Menus into English |
Author: |
Hrubá, Pavlína
|
Advisor: |
Nemčoková, Katarína
|
Abstract:
|
Tato bakalářská práce se zabývá překladem českých jídelních lístků do angličtiny a je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na překladatelský proces v teoretické rovině a popisuje účel překladu z hlediska kulturně-specifických prvků. Dále se zabývá jídelním lístkem jako typem textu a popisuje jeho charakteristické rysy. Druhá část zahrnuje překladatelskou analýzu deseti jídelních lístků z různých českých restaurací. Na základě analýzy jsou navrženy strategie úspěšného překladu jídelních lístků. Tato bakalářská práce může tím pádem v budoucnu pomoci překladatelům vyhnout se chybám, které se v překladu jídelních lístků často vyskytují. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31641
|
Date:
|
2014-11-28 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav moderních jazyků a literatur |
Discipline:
|
Anglický jazyk pro manažerskou praxi |
Grade for thesis and defense:
|
A
38027
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account