Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví

Show simple item record

dc.contributor.advisor Stávek, Jan
dc.contributor.author Kuncová, Šárka
dc.date.accessioned 2013-10-11T11:15:20Z
dc.date.available 2013-10-11T11:15:20Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24139
dc.description.abstract Tato práce je zaměřená na vznik a význam polyfenolických látek ve víně. Úvodní část popisuje jejich rozdělení na podskupiny a vyjmenovává důležité zástupce. Další část se zabývá jejich chemickými přeměnami během technologického procesu výroby vína. Závěrečná kapitola pak shrnuje dosavadní poznatky a vědomosti o zdraví prospěšném vlivu polyfenolických látek na lidské tělo a jeho orgánové soustavy s důrazem na specifické účinky při léčbě určitých onemocnění. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 2040365 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject polyfenolické látky cs
dc.subject macerace cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject wine en
dc.subject polyphenolic compounds en
dc.subject macerating en
dc.subject antioxidants en
dc.title Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví cs
dc.title.alternative Phenolic Compounds Produced During the Maturation of Wine and their Influence on Healt of People en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2013-06-05
dc.description.abstract-translated This work is focused on the origin and importance of polyphenolic compounds contained in wine. The opening part of this work describes their dividing into subgroups and lists important representatives. The following part deals with their chemical transformation in technological process of making wine. The final part summarizes present results and knowledge about the positive influence of polyphenical compounds on human body and its organ system and emphasizes the specific effect in treatment of some diseases. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29869
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
kuncová_2013_bp.pdf 1.945Mb PDF View/Open
kuncová_2013_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
kuncová_2013_op.pdf 66.47Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account