dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Kotačková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T03:30:41Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T03:30:41Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24033
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá antioxidační aktivitou a celkovým obsahem polyfenolů u vybraných odrůd jablek a hrušek. Teoretická část se zabývá pěstováním jablek a hrušek, charakteristikou těchto odrůd, chemickým složením ovoce. Dále jsou v této části popsané nejčastější metody stanovení antioxidační aktivity. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky stanovení sušiny, antioxidační aktivity a celkových polyfenolů. Výsledky jsou dále zpracované do grafů a tabulek. |
cs |
dc.format |
67 s. (81 798 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1901140 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jablka
|
cs |
dc.subject |
hrušky
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
apple
|
en |
dc.subject |
pear
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidatic activity
|
en |
dc.title |
Antoxidacní aktivita u vybraných odrud jablek a hrušek |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidant Activity of Selected Apples and Pears Varieties |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hladká, Kristýna |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on antioxidatic activity and total content of polyphenols in chosen varieties of apples and pears. Teoretical part is focused on apple-trees and pear trees cultivation, this fruit trees characteristic and chemical content of this fruits. Furthermore there ar described the most often methods of antioxidatic activity assessment. In next part there are evaluated results of solids content, antioxidatic activity and content of polyphenols. Results are processed into graphs and tables. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30703
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|