Antoxidacní aktivita u vybraných odrud jablek a hrušek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antoxidacní aktivita u vybraných odrud jablek a hrušek

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Kotačková, Petra
dc.date.accessioned 2013-10-11T03:30:41Z
dc.date.available 2013-10-11T03:30:41Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24033
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá antioxidační aktivitou a celkovým obsahem polyfenolů u vybraných odrůd jablek a hrušek. Teoretická část se zabývá pěstováním jablek a hrušek, charakteristikou těchto odrůd, chemickým složením ovoce. Dále jsou v této části popsané nejčastější metody stanovení antioxidační aktivity. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky stanovení sušiny, antioxidační aktivity a celkových polyfenolů. Výsledky jsou dále zpracované do grafů a tabulek. cs
dc.format 67 s. (81 798 znaků) cs
dc.format.extent 1901140 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jablka cs
dc.subject hrušky cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject apple en
dc.subject pear en
dc.subject antioxidants en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidatic activity en
dc.title Antoxidacní aktivita u vybraných odrud jablek a hrušek cs
dc.title.alternative Antioxidant Activity of Selected Apples and Pears Varieties en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hladká, Kristýna
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on antioxidatic activity and total content of polyphenols in chosen varieties of apples and pears. Teoretical part is focused on apple-trees and pear trees cultivation, this fruit trees characteristic and chemical content of this fruits. Furthermore there ar described the most often methods of antioxidatic activity assessment. In next part there are evaluated results of solids content, antioxidatic activity and content of polyphenols. Results are processed into graphs and tables. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30703
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
kotačková_2013_dp.pdf 1.813Mb PDF View/Open
kotačková_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
kotačková_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account