Set stolního nádobí - Bunako

DSpace Repository

Language: English čeština 

Set stolního nádobí - Bunako

Show simple item record

dc.contributor.advisor Surman, Martin
dc.contributor.author Mikuláštík, Jakub
dc.date.accessioned 2013-10-08T01:14:40Z
dc.date.available 2013-10-08T01:14:40Z
dc.date.issued 2012-02-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22201
dc.description.abstract V mojí bakalářské práci se zabývám návrhem setu stolního nádobí z ohýbaných bukových dýh. Jedná se o tradiční japonskou techniku bunako a výsledné produkty jsou dokončeny přírodním lakem. Cílem je navrhnout stolní nádobí z přírodních materiálů, které budou vysoce kvalitní, jak po stránce funkční, tak estetické, se silným ohledem na minimální negativní dopad na životní prostředí. Teoretická část se zabývá historickým vývojem stolního nádobí a stolováním. Především se zaměřuje na japonský způsob stolování a japonskou kuchyni. Praktická část se zaměřuje na současný trend ekologického myšlení a jeho opodstatnění. Obsahuje analýzu trhu produktů, které jsou vytvořeny technikou bunako. Praktická část ukazuje vývoj konceptu a jeho finální podobu. cs
dc.format 49 s. cs
dc.format.extent 3780082 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso en
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject udržitelnost cs
dc.subject přírodní materiály cs
dc.subject Japonsko cs
dc.subject sustainability en
dc.subject natural materials en
dc.subject Japan en
dc.title Set stolního nádobí - Bunako cs
dc.title.alternative Bunaco Tableware en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fumitaka, Io
dc.date.accepted 2012-06-20
dc.description.abstract-translated In my bachelor's work I concentrate on design of a tableware set, made from thin beech veneer. It is made by traditional Japanese technique bunaco and final products are finished by natural lacquer. A goal is to design tableware from natural resources, which have high quality, as functionally, so aesthetically, with strong aspect on minimal negative impact on our environment. Theoretical part is about historical development of tableware and dining. It is focused Jap-anese way of dining and Japanese cuisine. Practical part is focused on current trend of ecological way of thinking and its foundation. It contains market research of products created by bunaco technique. Practical part also shows progress and development of a concept and its final look. en
dc.description.department Ústav prostorového a produktového designu cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/128 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Multimedia a design - Průmyslový design cs
dc.thesis.degree-discipline Multimedia and Design - Product Design en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications en
dc.thesis.degree-name BcA. cs
dc.thesis.degree-program Výtvarná umění cs
dc.thesis.degree-program Visual Arts en
dc.identifier.stag 27767
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-18


Files in this item

Files Size Format View
mikuláštík_2012_bp.pdf 3.604Mb PDF View/Open
mikuláštík_2012_vp.pdf 623.4Kb PDF View/Open
mikuláštík_2012_op.pdf 317.2Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account