Set stolního nádobí - Bunako
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Surman, Martin
|
|
dc.contributor.author |
Mikuláštík, Jakub
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T01:14:40Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T01:14:40Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22201
|
|
dc.description.abstract |
V mojí bakalářské práci se zabývám návrhem setu stolního nádobí z ohýbaných bukových dýh. Jedná se o tradiční japonskou techniku bunako a výsledné produkty jsou dokončeny přírodním lakem. Cílem je navrhnout stolní nádobí z přírodních materiálů, které budou vysoce kvalitní, jak po stránce funkční, tak estetické, se silným ohledem na minimální negativní dopad na životní prostředí. Teoretická část se zabývá historickým vývojem stolního nádobí a stolováním. Především se zaměřuje na japonský způsob stolování a japonskou kuchyni. Praktická část se zaměřuje na současný trend ekologického myšlení a jeho opodstatnění. Obsahuje analýzu trhu produktů, které jsou vytvořeny technikou bunako. Praktická část ukazuje vývoj konceptu a jeho finální podobu. |
cs |
dc.format |
49 s. |
cs |
dc.format.extent |
3780082 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
en |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
udržitelnost
|
cs |
dc.subject |
přírodní materiály
|
cs |
dc.subject |
Japonsko
|
cs |
dc.subject |
sustainability
|
en |
dc.subject |
natural materials
|
en |
dc.subject |
Japan
|
en |
dc.title |
Set stolního nádobí - Bunako |
cs |
dc.title.alternative |
Bunaco Tableware |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fumitaka, Io |
|
dc.date.accepted |
2012-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my bachelor's work I concentrate on design of a tableware set, made from thin beech veneer. It is made by traditional Japanese technique bunaco and final products are finished by natural lacquer. A goal is to design tableware from natural resources, which have high quality, as functionally, so aesthetically, with strong aspect on minimal negative impact on our environment. Theoretical part is about historical development of tableware and dining. It is focused Jap-anese way of dining and Japanese cuisine. Practical part is focused on current trend of ecological way of thinking and its foundation. It contains market research of products created by bunaco technique. Practical part also shows progress and development of a concept and its final look. |
en |
dc.description.department |
Ústav prostorového a produktového designu |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/128
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Multimedia a design - Průmyslový design |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Multimedia and Design - Product Design |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications |
en |
dc.thesis.degree-name |
BcA. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Výtvarná umění |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Visual Arts |
en |
dc.identifier.stag |
27767
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-18 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account